Jack of all trades, master of none

Tänkte publicera lite bilder från ett avslutat projekt till webbsidan Svampriket. Förhoppningsvis kan jag följa upp det med mera jobb åt dem, efter att de gett mig otroligt bra artiklar och podcasts under en längre tid så är det minsta jag kan göra.


Malin, Svamprikets egna Svampprinsessa, syns alltid i kjol eller klänning, så jag fick designa till en liten monk-kjol till henne.
Min idé var att designa personerna som jobbar där som olika klasser eller jobb från rollspel och att sen placera dem i en passande miljö. Tänk gamla Final Fantasy, CHRONO TRIGGER, Secret of Mana osv.
Den allvetande Samson blev en Black Mage, Tommy blev den Ninja vi redan visste att han är, Malin en Monk som bankar skiten ur förlegade könsroller med sina små nävar och fötter av stål, Ludde skulle bara vara så naken som möjligt, den fagre Linus blev en Summoner och Anders, som ofrivilligt myntat verbet ”Brunlöfa” (att brölande rusa in i strid helt utan taktik eller reson) fick bli en skramlande Knight.
Tillsammans gör de spel-Sverige till en bättre plats.


Såhär blev slutresultatet, tanken var att det skulle vara färgsprakande, hyfsat detaljerat och ganska oskuldsfullt. Något av det roligaste var att få designa fienderna, deras skiss-lager i Elements hette ”Ridley Yaga”, (eftersom den lila fienden har lika delar Ridley från Metroid och Baba Yaga i sig) och ”Kladdpöse” (efter ännu ett yttryck som har sitt ursprung i herr Brunlöf).


Rekommenderar en närmare titt här – http://kaffepanna.deviantart.com/#/d5gnjjf - för hur ska du annars kunna se de fina Svampriket som skimrar i bakgrunden? Huh, see what I did there…?

Det här blev alltså ett konvolut till Svamprikets podcast ‘Svamppod Fyrkant’, har du ett spelintresse är det absolut värt en lyssning: http://www.svampriket.se/category/podcast/svamppod-fyrkant/


Och här har vi bara bakgrunden. Kan lätt tänka mig att återvända till den till något annat Svampriket-projekt längre fram… Well, den som lever får se!


”The Runaways” var/är en relativt annorlunda och jäkligt bra Marvel-serie. Det som gjorde den FANTASTISK för mig var karaktären Gertrude Yorkes, mer känd som Gert, eller under sitt alias ”Arsenic”. Ska tilläggas att hennes genetiskt muterade dinosaur heter Old Lace, alltså ”Arsenik och gamla spetsar”. Ja, mitt hjärta klappar hårt för töser som kan sina gamla teaterpjäser.
Gert var en helt underbar karaktär, hur kan jag inte älska en karaktär som har så mycket av mig i sig? Hon är gruppens smarta tjej, deras Velma, Lucca, Enid, ja vad fan du än vill. Fast bättre, vassare, mer cynisk och väldigt äkta. Den här taffliga lilla kladden gör henne inte rättvisa.


Nu på måndag drar Gustav igång nya modellsittningar nere i Torekov. Du som känner att jag absolut måste se dig naken och dessutom rita av det bör höra av sig, för nu har du chansen!


Har haft många roliga jobb de senaste månaderna, och flera kommer det bli. Färglägger ”Alice” nu, ska göra mitt första – av förhoppningsvis många – utkast till restaurang Bastard, gör diverse småsaker till Svampriket och filar även på flera kommande projekt.
Men. Så finns det ju alltid jobben som inte blir av. Det här var ett sådant. Jag försökte, likt ormen i gräset, nästla mig in på AgentX9, mest kända för att de publicerar Modesty Blaise. Tyvärr skulle de bara använda sig av Romero-omslag hela 2013, så finns det inte mer att göra än att visa upp bilden, rycka på axlarna och konstatera att jag iallafall gav det ett försök.
Så är det ibland! Stor version av bilden har du här: http://kaffepanna.deviantart.com/#/d5hnyn7

Anna Ida-Rebecca tipsar:
”The Decoy Bride”. Vafalls? Har gamla nördiga och pålitliga Anna gått och slagit i huvudet? Är det en rom-com mitt öga skådar?!
Den intressanta frågan här är faktiskt INTE om jag gått och blivit en vanlig mugglare, den är snarare om jag gillar den här filmen så mycket helt enkelt för att nittiosju procent av alla andra romantiska komedier är nåt så inåtahelvete jävla pissek*ken dåliga att den här framstår som en riktig pärla?
Värt att klura på.


Ja, jag tänker inte ta debatten om huruvida det här är god underhållning eller inte, jag ger er bara fem skäl till varför det här får mig bli lite sådär gött mysig i mässingen.
1. Den utspelar sig på en skotsk vindpinad liten skit-ö. Med andra ord är det i princip Bjäre, fast utan dryga turister och korrupta politiker. Nämnde jag att ön heter ”Hegg”?
2. Huvudrollsinnehavarna. Kelly Macdonald är en fröjd, precis som alltid. David Tennant likaså, och jag har inte ens någon som helst relation till hans insats i ”Doctor Who”. Det är dessutom OUTSÄGLIGT skönt när det inte är Bradgelina-människor man måste titta på. Macdonald måste vara runt 1.60., har inte de där läskiga vitblå tänderna som är obligatoriska i Hollywood numera och har nerbitna naglar. Tennant är lika spenslig och svårdefinierat androgyn som alltid, och det är väldigt uppfriskande.
3. En historia som är dialogdriven, och inte den sortens dialog som får dig att vilja droppa Häxans Silverputs i ögonen.
4. Dylan Moran är med i en biroll. ‘Nuff said.
5. Den innehåller världens mest oromantiska – och hysteriskt roliga – citat: ”I’ll still love you when the winds dried you out, and when you’re old and broken.”

Tack för mig!

Det här inlägget postades i konst, uppdateringar. Bokmärk permalänken.